Hoppa till sidans innehåll

PaCyKutSi - 20 augusti 2017


» Ladda ner resultaten som PDF-dokument 
» Visa alla resultat inklusive sträcktider


IF Roslagen SOL Special Olympics inbjuder härmed till en tävlingsform i Roslagen för alla åldrar

PACYKUTSI

Söndagen den 20 augusti 2017 klockan 15:00

Start och mål vid Rånäs slott, Rånäs.

PACYKUTSI (PAddla, CYkla, KUTa, SImma) är en tävling med fyra olika delgrenar nämligen paddling, cykling, kutning och simning. Namnet är konstruerat från de första bokstäverna i varje grennamn. Man kan tävla i LAG.

Tävlingsform LAG

Varje lag består av fem medlemmar vilka var och en deltar i en gren. Alla bär num- merlappar. En särskild stafettpinne skall laget ha som tas av och på vid varje växling. Paddlingen sker med en tvåmanskanot (kanadensare med enkelpaddlar) vilket förklarar varför fyra grenar går ihop med fem lagmedlemmar.

Förflyttning av folk och materiel

Varje lag har ett eget ansvar för att dess respektive lagmedlemmar och materiel är på rätt plats vid växlingar, samt att återtransport av folk och tillhörande materiel sker för de som slutfört sina sträckor.

Start- och målområdet, Rånäs slottspark

I start- och målområdet som är i Rånäs slottspark ges fortlöpande information om resultat i PACYKUTSI. Däremellan underhålls publiken på allehanda sätt. Möjlighet ges även att inhandla förtäring vid Rånäs slott. Efter tävlingarna blir det prisutdelning vid slottet. Utlottning av Slottsweekend för 5 personer, i övrigt utlottningar av ett stort antal priser.

Färdväg

OBS! Ändrad färdväg för cykling.

PACYKUTSI inleds med cykling cirka sju kilometer på cykelbanor o dyl, då man cyklar norrut på cykelvägen mot Rundeln och sedan tar man av på cykelvägen mot Rimbo, vidare tar man av traktorväg söder om Kronberg mot Svärlinge by och Rånäs kapell och därefter ner mot Rånäs bruk för växling i slottsparken. Sträcka två är med paddling cirka en kilometer västerut mot Alby. OBS! Deltagarna skall hantera kano- terna fullt ut själva, dvs både av- och pålastning. Det tredje delmomentet är kutning längs vägen mot Bränneribron där man springer längs med ån till reningsverket upp på gamla banvallen mot Råby, Granby, Rånäs bruk och Rånäs slottspark cirka fem km. PACYKUTSI avslutas med simning 200 meter nere vid Rånäs slotts badplats med mål- gång i slottsparken.

OMBYTE sker vid Rånäs skola.

Notera speciellt att alla tävlande deltar på egen risk. Cyklister och kutare har att följa gällande trafikregler dvs. högertrafik gäller! Cykelhjälm är obligatorisk. Paddlare bär flytväst.

Amälan och anmälningsavgift

Anmälningsavgift för deltagande i PACYKUTSI är 800kr (600 kr NT-kort) för lag till bankgiro 549-3853. Alla lag måste själva sörja för kanot (kanadensare). Möjligheter finns även att hyra kanoter. Kom ihåg cykelhjälm och flytvästar !

ANMÄLAN SENAST 14 AUGUSTI 2017 till This is a mailto link !

Tävlande och åskådare hälsas alla hjärtligt välkomna till en trevlig dag vid natursköna Rånäs slott och slottspark !

IF Roslagen Special Olympics

Rånäs slott AB

Huvudsponsorer:

Norrtelje Tidning

Riflex AB

ICA Kvantum Flygfyren

Uppdaterad: 23 AUG 2017 09:02
Skribent: Jens Davidsson

Postadress:
IF Roslagens SOL Special Olympics - Parasport
Åke Enström, Söderbybacke 24
76291 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info