Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Sebastian Westin. Så heter Sveriges nytillskott i världscupen i Parabob. Han har dessutom ställt in siktet på Paralympics 2022.
 
Årets stjärnskott, Radiosportens pris inom parasporten, har i år tilldelats Daniel Gustafsson. Parabordtennisspelaren tog under fjolåret hem flera internationella medaljer.
 
Parasporten har flera nominerade under kvällens idrottsgala. "Tänk om någon hade sagt det här till mig för två år sedan", skriver Zebastian Modin som är nominerad till årets manliga idrottare.
 
Är du en person som brinner för att utveckla parasporten och få fler personer att bli aktiva. Då kanske det här är något för dig.
 
Drömgrupp för herrarna, mardrömsgrupp för damerna. "Ingenting är omöjligt".
 
Klockan 11.00 på torsdagen är det dags för lottning inför VM i Goalball som går av stapeln i Sverige i början på sommaren.
 
Den 28 januari är det dags för andra upplagan av Svenska Parasportgalan. Här kan du se samtliga nominerade till priserna.
 
Svenska Konståkningsförbundet har, i nära samverkan med Parasport Sverige, drivit projektet ”Jämlik ishall” som avslutades tidigare i år. Under torsdagen fick projektet den åtråvärda utmärkelsen ”Årets guldkorn” av Allmänna Arvsfonden.
 
Vinnova ger, på inrådan av Regeringen, Parasport Sverige förutsättningarna för en åtta månaders förstudie som ska kartlägga hur fler personer med funktionsnedsättning kan bli mer fysiskt aktiva inom föreningslivet.
 
Det svenska längdlandslaget med Zebastian Modin har öppnat världscupen mycket imponerande. Under söndagen tog Modin andra raka pallplatsen.
 
Rookielägret, Start Your Impossible Camp, arrangerades under helgen i Luleå. Här kommer massor med härliga bilder från lägret.
 

Medaljregn under sim-VM

(2017-12-08 10:50)
Målet var tre medaljer. När världsmästerskapet i parasimning summeras kan Sverige räkna in hela åtta.
 
Tre medaljer på två dagar. Sveriges simmare har verkligen visat framfötterna under inledningen av VM i parasimning i Mexiko.
 
För att få svaret på hur vanlig förekomsten av sexuella trakasserier inom parasporten är har Parasport Sverige låtit en extern undersökning genomföras som nu finns att ladda ner.
 
Hur vanlig är förekomsten av sexuella trakasserier inom idrottens mest utsatta målgrupper? Parasport Sverige har tagit #metoo på största allvar, låtit en extern undersökning genomföras och redovisar dess resultat kl. 08.30 - 10.00 den 29 november.
 

 

Vill du bli medlem?

Fyll i formuläret på denna sida eller skicka ett mejl till This is a mailto link så återkommer vi till dig.

 

 Vill du bli tränare?

Som tränare kommer du kunna erbjuda våra medlemmar möjlighet att utöva idrott och delta i olika typer av tävlingar där de även träffar andra med samma intresse.

Idag har vi aktiviteter inom följande idrotter, fotboll, innebandy, floorhockey, handboll, friidrott, alpin skidåkning och snowshoeing.

Välkommen att höra av dig!

Läs mer!

Postadress:
IF Roslagens SOL Special Olympics - Parasport
Åke Enström, Söderbybacke 24
76291 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info