Hoppa till sidans innehåll

PaCyKutSi - 18 augusti 2019


 

IF Roslagen SOL Special Olympics inbjuder härmed till en tävlingsform i Roslagen för alla åldrar

PACYKUTSI

Söndagen den 18 augusti 2019 klockan 15:00

Start och mål vid Rånäs slott, Rånäs.

PACYKUTSI (PAddla, CYkla, KUTa, SImma) är en tävling med fyra olika delgrenar nämligen paddling, cykling, kutning och simning. Namnet är konstruerat från de första bokstäverna i varje grennamn. Man kan tävla i LAG.

Tävlingsform LAG

Varje lag består av fem medlemmar vilka var och en deltar i en gren. Alla bär nummerlappar. En särskild stafettpinne skall laget ha som tas av och på vid varje växling. Paddlingen sker med en tvåmanskanot (kanadensare med enkelpaddlar) vilket förklarar varför fyra grenar går ihop med fem lagmedlemmar.

Förflyttning av folk och materiel

Varje lag har ett eget ansvar för att dess respektive lagmedlemmar och materiel är på rätt plats vid växlingar, samt att återtransport av folk och tillhörande materiel sker för de som slutfört sina sträckor.

Start- och målområdet, Rånäs slottspark

I start-och målområdet som är i Rånäs slottspark ges fortlöpande information om resultat i PACYKUTSI. Möjligheter ges även att inhandla förtäring med hamburgare vid Rånäs slott.

Efter tävlingarna blir det prisutdelning vid Rånäs slott. Utlottning av Slottsweekend för 5 personer, i övrigt att stort antal utlottningar av priser.

Färdväg

PACYKUTSI inleds med Cykling terräng ca 7 km på cykelbanor o dyl, då vi cyklar norrut på cykelvägen mot Rundeln och sedan tar man av på cykelvägen mot Rimbo, där man tar av traktorväg söder om Kronberg mot Svärlinge by och Rånäs kapell och därefter ner mot Rånäs bruk och växling vid SPA där sträcka två tar vid med Paddling ca 1 km västerut mot Alby. OBS ! Deltagarna skall hantera kanoterna fullt ut själva, dvs både av och pålastning. Det tredjedelmomentet KUTning längs vägen mot Bränneribron där man har åkutning till Reningsverket upp på gamla banvallen mot Råby, Granby, Rånäs bruk och Rånäs slottspark ca 4,8 km. PACYKUTSI avslutas med SImning ca 200 meter nere vid Rånäs slotts SPA och badplats där målgång är.

Notera speciellt att alla tävlande deltar på egen risk. Cyklister och kutare har att följa gällande trafikregler dvs. högertrafik gäller ! Cykelhjälm är obligatorisk. Paddlare bär flytväst.

OMBYTE sker vid Rånäs skola.

Notera speciellt att alla tävlande deltar på egen risk. Cyklister och kutare har att följa gällande trafikregler dvs. högertrafik gäller! Cykelhjälm är obligatorisk. Paddlare bär flytväst.

Amälan och anmälningsavgift

Anmälningsavgift för deltagande i PACYKUTSI är 800 kr (600 kr NT-prenumeranter) per lag till bankgiro 549-3853. Alla lag måste själva sörja för kanot (kanadensare). Möjligheter finns även att hyra kanoter. Kom ihåg cykelhjälm och flytvästar !

Tävlande och åskådare hälsas alla hjärtligt välkomna till en trevlig dag vid natursköna Rånäs slott och slottspark !

IF Roslagen Special Olympics

Rånäs slott AB

Huvudsponsorer:

Norrtelje Tidning

Riflex AB

ICA Kvantum Flygfyren

Uppdaterad: 29 JUL 2018 23:31 Skribent: Jens Davidsson

Postadress:
IF Roslagens SOL Special Olympics - Parasport
Åke Enström, Söderbybacke 24
76291 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info