Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SDF


Ny rapport

(2021-03-28 21:01)
Rapport av Jenny Häggblom.
 
Parasport Uppland skjuter upp årsmötet 2021 till i juni på grund av pandemin. Vi återkommer med kallelse i god tid före årsmötet.
 
37 föreningar i vårt distrikt som uppgivit att de har parasportverksamhet fick i 15 oktober 2020 en förfrågan per mail om att svara på ett antal frågor om sin parasportverksamhet och sin digitala delaktighet i Corona-tider.
 
Parasport Uppland söker just nu deltagare till en studie som undersöker hur barn och unga med funktionsvariationer upplever den organiserade fysiska aktivitet som erbjuds i Uppland år 2020.
 
På Friidrotts-SM 2020 som arrangerades av Upsala IF Friidrott 14-16 augusti på Uppsala Friidrottsarena så var en del parasportgrenar inkluderade, precis som förra året. Detta år kunde vi till och med se lite av detta i SVTs direktsändning.
 
Detta webbinarium vänder sig till dig och din förening som bedriver parafriidrott eller går i tankarna att starta upp verksamhet för individer med funktionsnedsättningar. Plats: Hemma, via Microsoft Teams.
 

Vi träffas på Teams

(2020-05-06 23:12)
Nu har styrelsen i Parasport Uppland våra styrelsemöten online med hjälp av Teams, något som fungerar bra tycker vi. Flera av våra ledamöter är erfarna i Teams och kan utan problem agera som värdar och bjuda in oss andra. Vill ni träffa oss ...
 
Har din förening förlorat 15 000 kr eller mer till följd av Coronapandemin så kan ni ansöka om stöd från RF senast 15 maj. Ni ska kunna styrka ökade kostnader och intäktsbortfall genom underlag.
 
Det blir ständigt fler föreningar som registrerar sig för ParaMe och till dem hör naturligtvis några från Uppland men vi vill ju ge alla med funktionsvariation i vårt distrikt en så bra chans som möjligt att hitta sin parasport. Därför ber vi dig ...
 
En intervju med Parasport Upplands styrelseledamot Gösta "Pyzze" Karlsson kommer att finnas med bland det förinspelade materialet som sänds under festivaldagarna och han kommer också att finnas med online under själva turneringen.
 
I Trollhättan den 23 och 29 augusti 2020 så kan racerunners och sportskyttar tävla i National Challenge som är en landskamp mellan Sverige och Norge.
 

Glad påsk!

(2020-04-08 11:02)
Vi på Parasport Uppland vill passa på att skicka våra allra hjärtligaste påskhälsningar med hopp om att vi alla får en riktigt bra påsk!
 
För att parafrasera Åsa Llinares Norlin som inledde Parasportförbudets distriktskonferens den 30 mars med orden "Vi ställer inte in - vi ställer om" så hoppas vi att vi ses under 2020, online till att börja med men också fysiskt när pandemin är över.
 
Parasport Uppland deltog på parasportförbudets SDF-konferens online den 30 mars. Den helt digitala mötesplatsen som genomfördes med hjälp av Teams samlade över 50 deltagare från hela landet med ordföringar, styrelseledamöter och personal.
 
Med anledning av COVID-19 pandemin har Birdies projektgrupp med stöd av Birdies styrelse valt att ställa in Birdie 30 på IFU-Arena. Birdies projektgrupp undersöker nu möjligheten att istället kunna genomföra Birdie 30 helt online...
 

 

 

Vill du bli medlem?

Fyll i formuläret på denna sida eller skicka ett mejl till epost@roslagensol.se så återkommer vi till dig.

Postadress:
IF Roslagens SOL Special Olympics - Parasport
Åke Enström, Söderbybacke 24
76291 Rimbo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: epost@roslagensol.se

Se all info